[vc_row][vc_column][vc_column_text]

دکتر محمد عبدالاحد محقق آزمایشگاه ادوات نانوبیوالکترونیک دانشکده مهندسی برق و کامپیوتر دانشگاه تهران در آیین رونمایی از این دستاورد علمی در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری صدا وسیما در خصوص عملکرد این دستگاه، گفت: در بیماران کرونایی، حتی زمانی که هنوز علائم بیماری مشخص نشده است، میزان گونه‌های اکسیژن فعال در خلط بیمار تغییر می‌کند که این حسگر با استفاده از این شاخص می‌تواند وجود بیماری را مشخص کند.
وی ادامه داد:دلیل افزایش گونه‌های اکسیژن فعال در خلط را می‌توان به عملکرد التهابی بدن در برابر حضور ویروس نسبت داد، همچنین فعالیت‌های سلولی نیز در زمان درگیری با ویروس موجب تشکیل گونه‌های اکسیژن فعال می‌شوند

[aparat id=’y4c0M’]

نتایج امیدواركننده بررسی بالینی

این گروه تحقیقاتی پس از طراحی اولیه دستگاه و روش شناسایی با همكاری ستاد نانو موفق به اخذ مجوز بررسی بالینی از كمیته اخلاق دانشگاه علوم‌پزشكی تهران می‌شود. دکتر عبدالاحد درخصوص نحوه بررسی بالینی دستگاهش توضیح می‌دهد: «پس از اخذ مجوز، كارایی دستگاه را در بیمارستان‌های امام‌ خمینی (ره)، نفت، لقمان، نورافشار و امام حسین بر روی سه گروه از افراد شامل افراد بیمار بستری در بخش آی‌سی‌یو، افراد بیمار خارج از آی‌سی‌یو و افراد در معرض خطری كه هنوز علائمی از خود نشان نداده بودند، مانند كادر درمان بیمارستان بررسی كردیم. نتایج حاصل از این بررسی بر روی حدود ۴۰۰ نمونه نشان داد كه تفاوت معنی‌داری در میزان این ماكرومولكول میان افراد دارای علائم بالینی كووید-۱۹ و افراد بدون علامت بالینی وجود دارد.»

در ادامه مسیر بررسی‌های بالینی این دستگاه با ستاد نانو، گروه حدودا ۴۰۰ نفره‌ای از افراد به‌صورت تصادفی برای تست غربالگری با این روش انتخاب شدند كه در میان آنها ۹ مورد مشكوك به كرونا گزارش شد كه پس از بررسی فرد با روش‌های تشخیصی تكمیلی مانند سی‌تی‌اسكن مشخص شد هفت نفر از آنها به كووید-۱۹ مبتلا هستند. دكتر عبدالاحد در این رابطه توضیح می‌دهد: «نتایج دلگرم‌كننده اولیه كمك كرد تا با افزایش دقت دستگاه، مراحل كارآزمایی بالینی آن را تكمیل كنیم. پس از انجام موفقیت‌آمیز بررسی بالینی همزمان با طی‌كردن مراحل انتشار مقاله این تحقیقات، دستگاه را به وزارت بهداشت و ستاد علمی مبارزه با كرونا ارائه كردیم و پس از بررسی‌های لازم، موفق به اخذ پروانه وزارت بهداشت برای تولید این دستگاه به‌عنوان اولین دستگاه كمك‌تشخیصی كووید-۱۹ ایرانی شدیم.»

دكتر محمد عبدالاحد درخصوص نحوه كار دستگاه تشخیصی‌ آر‌دی‌اِس‌اِس توضیح می‌دهد: «این دستگاه از سه بخش اصلی تشكیل شده است؛ بخش اول حسگر یك‌بار مصرف دستگاه است كه در آن از نوعی نانوساختار ویژه برای شناسایی ماكرومولكول آر ‌اُ ‌اِس استفاده شده است. بخش دوم سیستم الكترونیك دستگاه است كه توانایی تبدیل سیگنال الكتروشیمیایی به سیگنال الكتریكی قابل شناسایی برای برد دستگاه را دارد. بخش سوم نیز بخش نرم‌افزاری دستگاه است كه براساس میزان سیگنال‌های الكتروشیمیایی دریافتی از نمونه نتیجه آزمایش را تحلیل می‌كند و آن را به صورت بیمار، مشكوك یا سالم گزارش می‌كند.» وی در ادامه تأكید می‌كند: «طراحی و فناوری كامل هر سه بخش كاملا ایرانی است و در اختیار ماست. دقت بالای تشخیصی این دستگاه می‌تواند در سرعت بخشیدن به مسیر شناسایی به موقع بیماران مبتلا به كووید-۱۹ و آغاز اقدامات لازم برای بهبود این افراد مؤثر باشد.»

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

ارسال دیدگاه

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

پست های مرتبط